И даље без медаље…

24 мај

Поводом упорног одуговлачења да се промени правилник о раду у члану 26. који регулише трошкове превоза доласка радника на посао, и исти усагласи са Законом о раду и ПКУ, и „случајног“ превида записничара приликом измене истог на Школском одбору који је одржан 10.маја текуће године, а без записника са истог, радницима је понуђена измена правилника у којој је изостављено да се напише да се право на накнаду трошкова односи и на оне који путују приградским и међуградским превозом, јер се то „подразумева!“

И поред настојања председника ШО и председника СПР ОШ „Доситеј Обрадовић“ Опово да се исправи ова грешка јер у записнику је другачије формулисано, нико од надлежних (читај: директор и секретар школе) није желео то да исправи проналазећи разне изговоре!

Сада је заказана нова седница ШО за понедељак, 28. мај, да би још времена прошло, тако да ће радници четврти месец за редом остати без трошкова превоза. Да ли је ово само случајно?  Моје мишљење је да није, јер до понедељка може још много ствари да се догоди! Проћиће накнадни поновљени избори у 4 изборне јединице, знаће се ко ће убудуће бити на власти у општини, и у случају да остане гарнитура која је до сада водила општину, неко ће имати користи од тога, али то неће бити радници који редовно долазе на посао (о свом трошку) и испуњавају своје радне обавезе!

И даље ће власт делити на кашичицу паре школи (што јој је законска обавеза), а за друге ће бити и више него што је потребно. Предшколска установа „Бамби“ добија половину средстава у односу на оно што добије школа, с`тим што има 10 пута мање радника, и још наплаћује боравак деце!

Чини се да је једино решење да се поједини радници преселе у школу, па неће имати никакве трошкове око доласка на посао……………………….

Advertisements

Ваш коментар

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s

%d bloggers like this: